Leer Zeggen | TINK
16090
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16090,page-child,parent-pageid-16690,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

TINK

TINK training voor pedagogisch medewerkers

Taal- en interactievaardigheden in de Kinderopvang

Van Goed naar Beter met TINK Training

TINK is een training voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

Als er iets bijdraagt aan een optimale ontwikkeling van jonge kinderen, dan zijn dat de goede interactievaardigheden van de pedagogisch medewerker. Met TINK leer je hoe je ze bewust kunt inzetten en kan verbeteren. Daarnaast verbeter je ook je eigen taalvaardigheid.  Centraal in de training staan de vragen:

Wat zie ik? Wat doe ik? Wat zeg ik? Hoe zeg ik het?

Leer het Zien, Doen en Zeggen!

Het leren gebeurt niet alleen op trainingsdagen maar vooral door oefening op de werkvloer. Aan de hand van individuele- en teamactiekaarten, videocoaching en middelen voor team- en zelfreflectie vindt het proces plaats. Praktijk en theorie worden steeds gecombineerd zodat je je bewust wordt van het eigen handelen en taalgebruik.

 

In de training van 6 bijeenkomsten staan de zes interactievaardigheden centraal namelijk Sensitieve responsiviteit, Autonomie respecteren, Structureren en grenzen stellen, Praten en uitleggen, Positieve interacties tussen kinderen begeleiden en Ontwikkelingsstimulering. Na iedere bijeenkomst ga je met het geleerde aan de slag op je werk. Je maakt, onder ander, video-opnames die we in de volgende bijeenkomst met elkaar analyseren. Natuurlijk komen de vaardigheden als zelfreflectie, teamreflectie en feedback geven en ontvangen aan bod. Als eindproduct lever je en portfolio aan waarin alle tussentijds gemaakte opdrachten (oefenen in de praktijk) te zien zijn.

 

De deelnemers van de training kunnen bestaan uit zowel medewerkers van kinderdagverblijven als van de BSO. Binnen de bijeenkomsten worden gericht op beide doelgroepen (0 tot 4 jarigen en 4 tot 12 jarigen). Ook zijn er doelgroepgerichte opdrachten.

Taal tijdens de training

Aandacht voor taal is onderdeel van de training. Vooraf wordt per deelnemer het taalniveau vastgesteld en wie het nodig heeft werkt tijdens de training aan specifieke taalonderdelen.

Kosten

Deze training wordt in-company gegeven en bestaat uit 6 bijeenkomsten. De investering bedraagt € 4000,- (max 12 deelnemers).

 

Aanmelden

Wilt u meer weten, neem dan contact op met Jacqueline Siteur.

 

Klik hier voor meer informatie

Interesse in de TINK Training? Neem contact op!