Leer Zeggen | Gordon Training
16092
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16092,page-child,parent-pageid-16690,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Gordon Training

De GORDON® training “Effectief omgaan met kinderen”

Training voor alle ouders en opvoeders van kinderen tot 18 jaar

Van Contact naar Verbinding

Een goede relatie met je kinderen, dat is iets wat je graag wilt. Dit is niet altijd gemakkelijk. Kinderen willen niet altijd luisteren of doen dingen waarvan je niet altijd blij wordt. Vaak leidt dit tot woordenwisselingen. Vaak zet je een beloning in of dreig je met straf in de hoop dat je kind zich beter of anders gaat gedragen. Of je wordt toegeeflijk en stelt eigenlijk geen grens meer. Je voelt jezelf in deze situaties machteloos, gefrustreerd of teleurgesteld. Dit is niet de manier waarop je met je kind wilt communiceren en omgaan.


Wat Leer je?

In deze GORDON® training LEER je duidelijk te ZEGGEN wat je denkt en/of voelt en welk gevolg dit heeft voor jou en je kind.

 

Je leert nieuwe effectieve communicatieve vaardigheden om een goede relatie met je kind te krijgen en te behouden. Belangrijk is dat je meer begrip voor elkaar krijgt. Samen naar oplossingen zoekt waarbij je rekening met elkaar houdt, met respect voor elkaars behoeften en gevoelens. Door de kinderen ook deze vaardigheden te leren ontwikkelen ze een sterker gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.

De nadruk ligt op het (aan)leren van de volgende vaardigheden:

  • communiceren op een manier dat je kind zich begrepen voelt en je kind je ook begrijpt;
  • conflicten oplossen op een manier zodat iedereen zich gehoord en begrepen en de oplossing goed maar vooral haalbaar is;
  • positief leren omgaan met verschillen in waarden, wensen en behoeften;
  • effectief en respectvol grenzen kunnen stellen;
  • inzicht krijgen in de manier van reageren op verschillende situaties.

De Opzet

De GORDON® training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Na de theoretisch uitleg worden de vaardigheden geoefend en is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen.

Kosten

De kosten bedragen € 325,- per persoon inclusief BTW, trainingsmateriaal, koffie/thee en een terugkomavond.

Wil je meer informatie over deze GORDON® training? Neem dan contact op met Jacqueline Siteur of mail naar info@leerzeggen.nl.

De cursus wordt gegeven door Jacqueline Siteur. Jacqueline is een geautoriseerde GORDON®-trainer van de Stichting Nederlandse Effectiviteits Trainingen (NET).

Interesse in de Gordon Training? Neem contact op!