Leer Zeggen | Wat is KIES?
16603
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16603,page-child,parent-pageid-16176,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Wat is KIES?

Wat is KIES?

Kinderen In Echtscheiding Situaties

Wat is KIES?

KIES staat voor Kind in Echtscheiding Situatie. De programma’s van KIES zijn bedoeld als laagdrempelig en preventief voor kinderen/jongeren in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn of in scheiding liggen. In de bijeenkomsten is er deskundige begeleiding van – en gerichte aandacht voor- kinderen in situaties van scheiding.

 

KIES helpt niet alleen kinderen maar er zijn ook bijeenkomsten/cursussen voor ouders om met de nieuwe gescheiden situatie om te gaan.

Niet alleen maar samen

Bij KIES krijgen kinderen en ouders de mogelijkheid om met lotgenoten, vanuit spel- en praatwerkvormen, over zichzelf te praten en wat zij zelf mee maken. Zij leren hun gevoelens kennen, verwoorden en verwerken. Van elkaar en de KIES-coach krijgen zij tips en handvatten aangereikt zodat zij krachtig, zelfstandig en zelfverzekerd verder kunnen.

Geef kinderen en jezelf een eigen stem! KIES voor je kinderen.

Leer Zeggen leert kinderen wat zij willen, vinden, denken en voelen. Maar ook de ouders worden hierin meegenomen.

Ouders en kinderen gaan zichzelf of elkaar beter begrijpen en raken (opnieuw) in gesprek. Vanuit de inzichten kan ook de school een belangrijke rol spelen in het begeleidingsproces.

Wetenschappelijk onderzoek: KIES werkt!

uu-logoHet KIES coaching programma is door de Universiteit Utrecht meerdere keren onderzocht op effectiviteit. Uit deze onderzoeken blijkt dat kinderen en jongeren die het KIES programma hebben doorlopen de scheiding beter kunnen verwerken, zich beter en gelukkiger voelen dan diegenen die het niet hebben doorlopen en dat het contact met de ouders verbeterd is.

 

KIES is vanaf januari 2021 opnieuw is opgenomen in de databank effectieve jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut. KIES is opgenomen als ‘Effectief volgens belangrijke aanwijzingen

 

Leer Zeggen biedt de programma’s KIES-coach, KIES omgangsbegeleiding en Kies voor mij! aan.

 

Meer algemene informatie over KIES vindt u op www.kiesvoorhetkind.nl/

Bent u geïnteresseerd? Neem contact op!