Leer Zeggen | KIES Oudergespreksgroep Gescheiden Opvoeden
16102
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16102,page-child,parent-pageid-16176,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

KIES Oudergespreksgroep Gescheiden Opvoeden

KIES Oudergespreksgroep

Gescheiden Opvoeden

Oudergespreksgroep Gescheiden Opvoeden

Vaak is de eerste periode na een scheiding een emotionele en zware tijd voor iedereen. Als gescheiden ouder word je direct maar ook vaak na een aantal jaren geconfronteerd met verschillende moeilijkheden, emoties en nieuwe ervaringen. Dit is niet gemakkelijk voor jou als ouder en voor je kind. De opvoeding gaat door. Hen wilde je niet kwetsen maar hoe je met een scheiding om moet gaan heeft niemand geleerd. Als je niet niet gemakkelijk met iemand over de opvoeding kan praten dan sta je er zelf voor en dat kan lastig zijn.

 

Elkaar ontmoeten

In de gespreksgroep Gescheiden Opvoeden ontmoet je andere gescheiden ouders. Met elkaar wissel je gedachten, ideeën en ervaringen uit. Echter niet onbelangrijk: je biedt steun aan elkaar, krijgt handvatten, hoort dat anderen dezelfde ervaringen hebben en beseft hierdoor dat je niet alleen staat.

Opzet Gespreksgroep

De gespreksonderwerpen worden mede door de deelnemers zelf bepaald. De bijeenkomsten bestaan uit een combinatie van theorie, uitwisseling tussen ouders en praktische oefeningen. Een aantal onderwerpen komen zeker aan de orde:

  • veranderde rol als ouder
  • erkenning en herkenning
  • hoe om te gaan met de situatie van de scheiding
  • fasen van de scheiding
  • omgangsregeling en opvoeding van de kinderen
  • mogelijke problemen van de kinderen
  • communicatie en omgang met ex-partner
  • eigen leven oppakken en keuzes maken

 

Er worden 3 bijeenkomsten van 2 uur georganiseerd voor maximaal 8 deelnemers.

Kosten

Voor de 3 bijeenkomsten zijn de kosten € 45,– per persoon.

Aanmelden

Wilt u meer weten over de KIES gespreksgroep Gescheiden Ouders neem dan telefonisch contact op met Jacqueline Siteur.

Meer informatie over KIES Gescheiden Ouders vindt u op deze website: https://kiesvoorhetkind.nl/kies-gescheiden-opvoeden-cursus

Bent u geïnteresseerd? Neem contact op!