Leer Zeggen | Kies Coach
16683
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16683,page-child,parent-pageid-16176,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Kies Coach

KIES Coach

Kinderen In Echtscheiding Situaties

Kiezen hoeft niet

Een op de vijf kinderen maakt een scheiding van hun ouders mee. Een echtscheiding is voor het kind niet gewoon. Het overkomt ze en ze hebben geen keus. Het is een moeilijke periode waarin veel gedachten en emoties een rol spelen. Er met anderen over praten is vaak moeilijk. Moeten we kiezen? De loyaliteit naar beide ouders is groot. Veel ouders maken zich zorgen maken om hun kinderen echter kunnen niet altijd een luisterend oor bieden omdat zij zelf een moeilijke tijd doormaken.

 

KIES is een effectief spelprogramma voor kinderen en jongeren (6-18 jaar) gericht op het verwerken van een echtscheiding. Met elkaar leren zij in een veilige en besloten omgeving, onder begeleiding van een KIES-coach, om te gaan met een scheiding en nieuwe situatie waarin zij ze zich bevinden. Aan de hand van creatieve opdrachten, praten en spel komen verschillende thema’s aan bod. Zij delen hun ervaringen met lotgenoten, leren zichzelf serieus te nemen, hun emoties te uiten en duidelijk te zijn ten opzichte van zichzelf en hun ouders. Dat is belangrijk voor een optimale ontwikkeling.

Leer Zeggen!

Kinderen worden sterker en krachtig. Ze leren hun gedachten en gevoelens met betrekking tot de scheiding kennen, verwoorden en verwerken.

Opzet training

Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten van 1 uur op de school. De ouders is voorafgaand aan de bijeenkomsten een intakegesprek en na afloop een consult ter nabespreking.

 

De samenwerking met ouders (en school) is belangrijk omdat eventuele problemen bij kinderen zo vroeg mogelijk gesignaleerd worden, de ouders zich ondersteund voelen en kennis ontwikkeld wordt over de effecten van het kind op een echtscheiding.

Kosten

De kosten voor school bedragen voor het inhuren van één KIES-coach voor max. 6 kinderen € 1250. De school kan hiervoor subsidie aanvragen bij het schoolbestuur, het WSNS-verband of bij de gemeente.

Aanmelden

Heeft u belangstelling dan kunt u contact opnemen met Jacqueline Siteur of via het contactformulier. Jacqueline Siteur is gecertificeerd KIES-coach.
Uitgebreide informatie over het KIES project vindt u ook op www.kiesinfo.com.

Interesse in onze KIES-coach ? Neem contact op!