Leer Zeggen | Assertiviteit
16104
page,page-id-16104,page-child,parent-pageid-16670,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Assertiviteit

Lekker Assertief Jezelf zijn

Assertiviteitscoaching

Herken je dit?

Kan je zeggen wat je wilt, kan je de ander vertellen wat je vindt en bij je eigen mening blijven? Zeg je soms ja, maar wilde je nee zeggen? Houd je vaak rekening met de gevoelens en belangen van een ander.
Je weet dat je het kunt zeggen maar niet altijd hoe.

 

Als je assertief bent, kom je op voor je eigen belangen en geef je uiting aan wat je werkelijk denkt, voelt en wilt. Niet gemakkelijk bij iedereen en in elke situatie.
Het is een manier van denken en het inzetten van communicatie- en sociale vaardigheden die maken dat je je gedachten, gevoelens en mening open, eerlijk en op een gepaste manier kan geven. Besef je hoe het werkt en zet je de juiste vaardigheden in de praktijk in dan kan je je grenzen aangeven en helder communiceren met respect voor jezelf en de ander.

Lekker Jezelf Training

Leer het beseffen, zeggen en doen. Het is de manier om te worden wie je bent.

“Niet de dingen zelf maken de mensen van streek, maar hun gedachten erover.” Epictetus (filosoof, 55 -135 na C.)

Wees jezelf!

Tijdens de coaching kijk je bewust naar je karakter, je gedrag en gaat verkennen, weten en begrijpen waarom je doet zoals je doet. Met behulp van de Rationele Effectiviteits Training (RET) methode zet je ongewenst gedrag of emoties van jezelf om naar effectief gedrag of effectievere emoties. De coaching is gericht op het aanleren van ander gedrag, in het bijzonder gericht op de manier om beter en anders contact te maken met anderen en duidelijk te zeggen wat je denkt en voelt. Tijdens de coaching wordt geoefend met behulp van de Gordon Communicatie methode. Tussen de gesprekken door breng je thuis het geleerde in kleine stapjes in de praktijk. De vaardigheden leer je vooral door het te doen.
Je Leert het Zeggen en hierdoor ben je zelfverzekerder, zelfbewust en sociaal vaardig.

 

Concreet leer je:

  • De Kunde om te gaan met jezelf.
  • De Kunst om de communicatie en omgang met anderen verbeteren en verdiepen.
  • Duidelijk je grenzen aan te geven en nee te zeggen.
  • Je mening duidelijk, concreet en overtuigend te geven.
  • Een meningsverschil, discussie of conflict aan te gaan.
  • Proactief te handelen en niet af te wachten.
  • Feedback te geven vanuit jezelf met respect voor de ander.

Kosten

De kosten zijn € 295,- (incl. BTW) voor 4 coachingsgesprekken van 1 uur.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het coachingstraject Lekker assertief Jezelf zijn? Neem dan contact op met Jacqueline Siteur of mail naar info@leerzeggen.nl.

Interesse in Assertiviteits coaching? Neem contact op!